Aké stelt nieuwe doelen: 'Ik wil gaan pushen bij City en Oranje’
i

BSR Agency

Aké stelt nieuwe doelen: 'Ik wil gaan pushen bij City en Oranje’

Martijn Baars • 13:41, 02-09-2020 / Laatste Update: 06:49, 07-01-2024

Oranje speelt vrijdag tegen Polen. Zonder Daley Blind lijkt een basisplaats voor Nathan Aké logisch. De verdediger is inmiddels speler van Manchester City en wil doorpakken bij het Nederlands elftal.

Voor Nathan Aké zelf veranderde er niets toen hij deze week in Zeist zich meldde in het trainingskamp van Oranje. Voor zijn omgeving is het echter duidelijk. Hier kwam een verdediger van Manchester City binnen. "1 van de beste clubs in de wereld met 1 van de beste managers in de wereld", zegt Aké tegen het AD.

'Ben dezelfde jongen'

Met Donny van de Beek naar Manchester United heeft de nieuwe bondscoach straks weer 2 spelers tot zijn beschikking van een grote club in een grote competitie. "Dat is prachtig voor Oranje, maar voor mij verandert er weinig. Ik ben nog steeds dezelfde jongen en ik moet nog steeds heel hard werken."

'Anders was ik niet hier geweest'

Bij Manchester City trainde hij alleen nog maar individueel met een fysieke trainer. Zijn nieuwe ploeggenoten waren in Portugal voor de mislukte jacht op de Champions League en kregen daarna vakantie. "Ik heb voor het laatst in juli gespeeld, maar ik kan spelen, anders was ik hier niet geweest."

'Ik wil gaan pushen'

Tegen Polen en Italië wil Aké vechten voor een echte doorbraak in Oranje. Onder Dick Advocaat debuteerde hij, bij Ronald Koeman schurkte hij tegen het elftal aan. "Maar we hebben allemaal topspelers, de concurrentie is enorm. Dat is goed voor Oranje, maar ik wil wel gaan pushen bij City en bij Oranje. Ik ben altijd iemand geweest van het aangaan van challenges. Toen ik als jeugdspeler van ADO naar Feyenoord ging. Vervolgens toen ik van Feyenoord naar Chelsea ging. Daarna moest ik belangrijke beslissingen nemen. Blijf je bij de club, ga je ergens heen op huurbasis. Via Watford en Bournemouth heb ik de stap naar de top gezet. Manchester City is een geweldige stap. Ik kan op meerdere posities uit de voeten, net als bij Oranje."

'We schrokken niet'

Daar ontbreken Matthijs de Ligt en Daley Blind. "Ik kan spelen, de bondscoach beslist. Ja, een nieuwe bondscoach. We hebben allemaal een goede band met Dwight Lodeweges. We schrokken niet van het vertrek van Ronald Koeman, Barcelona was zijn droom en dat wist iedereen. Hoe de KNVB het nu gaat oplossen, weet ik niet. Dat is aan de directie."