Alvast opwarmen: Ajax verloor laatste Arena-klassieker in 2005
i

Pro Shots

Alvast opwarmen: Ajax verloor laatste Arena-klassieker in 2005

admin • 12:32, 02-04-2017 / Laatste Update: 07:27, 07-01-2024

Nog zo'n 4 uur en dan kunnen we er heerlijk voor gaan zitten: dé Klassieker. En toch ook wel dé wedstrijd van het seizoen, want wint Feyenoord zondagmiddag, dan is de titel bijna binnen. Maar de vraag is óf de Rotterdammers wel kans maken op de winst. De laatste keer dat Ajax de Klassieker in de eigen Arena verloor was in 2005. We warmen alvast op met wat weetjes en feitjes!

Om maar meteen met wat leuks te beginnen: beide trainers, Peter Bosz en Giovanni van Bronckhorst, speelden samen in 2 Klassiekers.

Titelbeslissing?

De strijd om het kampioenschap in de eredivisie krijgt zondag wellicht een beslissende wending. Ajax moet in de eigen Arena koploper Feyenoord verslaan om nog kans te maken op de titel. Met nog 7 wedstrijden te gaan, hebben de Amsterdammers 6 punten minder dan de aartsrivaal uit Rotterdam, die bovendien over een beter doelsaldo beschikt. PSV pakte zaterdagavond 3 belangrijke punten en is nu (misschien voor 1 dagje) de nummer 2. De titelverdediger heeft 5 punten achterstand op Feyenoord.

Eerste titel sinds 1999?

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst neemt een voorschot op het eerste kampioensfeest sinds 1999 als het wint in Amsterdam, iets wat de Rotterdamse club in 2005 voor het laatst deed. Toen won Feyenoord mede dankzij een doelpunt van de huidige aanvoerder Dirk Kuyt met 2-1 in de Arena. Eerder dit seizoen eindigde de Rotterdamse versie van De Klassieker onbeslist (1-1). Kasper Dolberg, de Deense spits die Ajax toen op voorsprong zette, ontbreekt nu vanwege een blessure.

Geen Vilhena

Feyenoord moet het stellen zonder de geschorste Tonny Vilhena. De topper begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

[poules_game teasertext="" team="ajax" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]