APOEL vergroot zorgen van Peter Bosz door BVB in Dortmund op 1-1 te houden
i

Pro Shots

APOEL vergroot zorgen van Peter Bosz door BVB in Dortmund op 1-1 te houden

Martijn Baars • 23:40, 01-11-2017 / Laatste Update: 07:05, 07-01-2024

Peter Bosz staat met zijn Borussia Dortmund nog altijd maar op 2 punten in de Champions League. In het eigen Signal Iduna Park werd met moeite 1-1 gelijkgespeeld tegen APOEL Nicosia, op papier de minste ploeg in de groep.

Raphael Guerreiro sloeg na een klein half uurtje eindelijk een gat in de verdediging van APOEL. De middenvelder schoot de bal heerlijk achter de doelman van de Cyprioten. De opluchting spatte na de 1-0 van het gezicht van trainer Peter Bosz, die het de laatste weken voor zijn kiezen krijgt bij BVB.

Afgrijzen

Die opluchting veranderde snel na rust in afgrijzen. Dortmund kreeg een penalty tegen en zag Poté APOEL op 1-1 zetten. Die stand was in de heenwedstrijd op Cyprus ook de eindstand.

Voor Bosz zijn het zware tijden. Na een perfect begin in de Bundesliga kreeg hij nog alle lof, maar ook daar is de klad erin gekomen. De Nederlander ligt inmiddels onder vuur in Dortmund en deze Champions League-flater zal niet voor meer rust gaan zorgen.

Tottenham en Real Madrid

BVB en APOEL delen de 3e plaats in de groep, maar moeten allebei nog tegen Real Madrid en Tottenham Hotspur. Die ploegen maakten er woensdagavond een spektakel van op Wembley. De Spurs wonnen dankzij de teruggekeerde Dele Alli met liefst 3-1 van de Koninklijke en zijn al door naar de volgende ronde.

Real Madrid heeft nu 7 punten en heeft in theorie aan een puntje uit de komende 2 duels genoeg om zich met Tottenham te melden in de knock-outfase. Dortmund zal met APOEL af moeten rekenen om nog de Europa League te halen.