Tottenham al door naar volgende ronde CL na Dele Alli-show tegen Real Madrid

Martijn Baars • 23:35, 01-11-2017 / Laatste Update: 17:52, 08-01-2024

Tottenham Hotspur heeft voor een sensatie gezorgd door op Wembley Real Madrid te verslaan. Het werd maar liefst 3-1 tegen de titelverdediger en recordkampioen van de Champions League. De grote man aan Londense zijde was Dele Alli, die zijn eerste CL-wedstrijd van het seizoen speelde.

Halverwege de eerste helft kwam Tottenham op een 1-0 voorsprong. Dele Alli, die door blessures pas voor het eerst in de basis stond in de Champions League, gleed de voorzet van Kieran Trippier binnen. Maar de goal had nooit mogen tellen, want Trippier stond een meter buitenspel.

Alli en Eriksen vergroten de voorsprong

Diezelfde Alli was na rust weer trefzeker voor de Spurs op Wembley. Hij tekende voor de 2-0 en meteen daarna werd het zelfs 3-0 voor de thuisclub. Dit keer was het Christian Eriksen die de 3-0 op het scorebord zette. Cristiano Ronaldo deed 10 minuten voor tijd nog wat terug: 3-1.

Spurs al door

Door de overwinning is Tottenham al zeker van de knock-outfase van de Champions League. Real Madrid moet nog aan de bak in de resterende 2 wedstrijden tegen Borussia Dortmund en APOEL Nicosia, maar lijkt zonder enige problemen door te gaan. Peter Bosz speelde namelijk in eigen huis met 1-1 gelijk tegen APOEL. Diezelfde stand stond op Cyprus ook op het bord.