Arjen Robben niet met FC Groningen mee naar Duitsland voor oefenwedstrijd tegen Werder Bremen
i

ANP

Arjen Robben niet met FC Groningen mee naar Duitsland voor oefenwedstrijd tegen Werder Bremen

Martijn Baars • 21:52, 27-08-2020 / Laatste Update: 22:28, 05-01-2024

FC Groningen gaat zonder Arjen Robben naar Duitsland, voor de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. De routinier blijft achter in Groningen, net als Görkem Can, Ahmed El Messaoudi, Patrick Joosten en Nicklas Strunck. Zij slaan de Duitse trip over en werken op het trainingscomplex van de noorderlingen een eigen programma af.

Robben deed vorige week een half uur mee in de oefenwedstrijd tegen Almere City FC. Het waren voor de 36-jarige aanvaller, die na een onderbreking van een jaar zijn profcarrière weer heeft opgepakt, zijn 1e speelminuten in de voorbereiding. Robben hoopt over ruim 2 weken fit genoeg te zijn om in actie te komen bij de start van de competitie tegen PSV (13 september).

Davy Klaassen en Tahith Chong

Trainer Danny Buijs heeft 18 spelers meegenomen naar Duitsland. FC Groningen oefent zaterdag in Lohne tegen Werder Bremen, de club van oud-Ajacied Davy Klaassen en Manchester United-huurling Tahith Chong. Volgende week zondag sluiten de noorderlingen de voorbereiding af met een thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld.