AZ moet naar Servisch Vojvodina voor groepsfase EL
i

Pro Shots

AZ moet naar Servisch Vojvodina voor groepsfase EL

admin • 15:12, 05-08-2016 / Laatste Update: 21:17, 05-01-2024

AZ heeft Vojvodina Novi Sad geloot in de laatste voorronde van de Europa League. Als de Alkmaarders in 2 potten weet te winnen van de Servische ploeg, gaat het naar de poulefase van het Europese toernooi.

Lees hier de liveblog nog eens terug.

4e

Vojvodina is een regio binnen Servië die vrij veel zelf mogen beslissen, ze noemen dat autonomie. Lekker boeiend, kunnen ze een beetje voetballen? De ploeg uit 'hoofdstad' Novi Sad schakelde in de vorige ronde Dinamo Minsk uit Wit-Rusland uit, dus dat zegt niet zo veel. Ze werden 4e in de Servische SuperLiga. Tsja. Dejan Meleg speelt er, de ex-Ajacied! Dat is het niveau van Vojvodina een beetje. Te doen.

Loting: AZ neemt het op 18 en 25 augustus op tegen Vojvodina in de play-offs van de Europa League. pic.twitter.com/gL2eBvXksj

— AZ (@AZAlkmaar) August 5, 2016

Giannina

AZ begint met een uitwedstrijd op 18 augustus. De return is op 25 augustus. De ploeg van John van den Brom bereikte de 4e en laatste voorronde voor de Europa League door een dubbele overwinning op het Griekse PAS Giannina. Thuis won de ploeg van trainer John van den Brom met 1-0; gisteravond wonnen de Alkmaarders in Griekenland met 2-1 door doelpunten van Dabney dos Santos en Derrick Luckassen.

De complete loting kun je hier vinden.