AZ scoort véél vaker in Haags Kwartiertje dan ADO
i

Orange Pictures

AZ scoort véél vaker in Haags Kwartiertje dan ADO

Brian Vesseur • 16:14, 25-10-2019 / Laatste Update: 10:46, 05-01-2024

ADO Den Haag is dit seizoen zo aardig geweest om AZ ook in het Cars Jeans Stadion te laten voetballen. Bij de Alkmaarders was het dak van het eigen stadion namelijk ingestort. Dat betekent dat er nu veel vaker 'Haags Kwartiertje' kan worden ingezet! En de cijfers vertellen dat AZ meer heeft aan dat kwartiertje dan ADO zelf.

Alleen good old Lex Immers maakte dit seizoen gebruik van het Haags Kwartiertje namens ADO. In de 79e minuut scoorde hij de 1-2 tegen Sparta Rotterdam. De Haagse club verloor dus alsnog.

Astana haat Haags Kwartiertje

Hoe anders is dat bij AZ. De Alkmaarders spelen regelmatig in Den Haag, aangezien ze ook nog in de Europa League uitkomen. Afgelopen donderdag werd - zoals bij elke thuiswedstrijd van AZ - steevast 'Haags Kwartiertje' ingezet door de AZ-fans. Tegen Astana scoorden ze 4 keer na de 75e minuut!

Ook tegen Mariupol, Antwerp, Sparta en Heracles scoorden ze een keer in het Haags Kwartiertje. Tegen Antwerp was het nog een belangrijke ook. Myron Boadu scoorde in de 82e minuut de 1-1. Uiteindelijk werd de Europa League-kwalificatiewedstrijd in België na verlenging beslist.

Uitleg

Opvallend: AZ won uit bij ADO met 0-1 door pingel in 75e minuut. Die telt dus nét niet mee, aangezien het Haags Kwartiertje pas vanaf 75:00 minuten ingaat. Als je ín de 75e minuut scoort, is dat dus ergens na minuut 74:00 en voor minuut 75:00. Snappie?