AZ vol twijfels naar 1e wedstrijd in de Champions League
i

BSR Agency

AZ vol twijfels naar 1e wedstrijd in de Champions League

Martijn Baars • 14:00, 24-08-2020 / Laatste Update: 00:24, 05-01-2024

AZ moet deze week al aan de bak voor het echie. Woensdagmiddag komt namelijk Viktoria Plzen op bezoek in de 2e voorronde van de Champions League. De voorbereiding van de Alkmaarders liep alles behalve soepel en dus zit trainer Arne Slot vol met twijfels over de vorm van zijn ploeg.

AZ zag de laatste wedstrijd in de voorbereiding al in de soep lopen. Eigenlijk zou de ploeg oefenen tegen Fortuna Sittard, maar op het laatste moment werd dat duel gecanceld omdat iemand bij Fortuna corona had. Dus speelde AZ een dag later tegen Telstar. Maar ook dat duel werd niet gewonnen, net zoals bijna alle andere duels in de voorbereiding.

Uitslagen AZ in de oefenduels:

AZ-Genk 0-1

FC Utrecht-AZ 1-0

PEC Zwolle-AZ 1-0

AZ-Lille 2-1

AZ-Monaco 0-2

AZ-Telstar 1-1

Calvin Stengs

Wat opvalt is hoe weinig AZ gescoord heeft in de voorbereiding. Tegen Telstar, de laatste test voor het duel tegen de nummer 2 van Tsjechië, kon ook nog eens Calvin Stengs niet in actie komen. Zijn ploeggenoten en trainer hoopten echter wel dat hij er woensdagmiddag bij kan zijn.

Plzen in vorm

Viktoria Plzen is juist prima begonnen aan het nieuwe seizoen. In de 4 oefenwedstrijden die de Tsjechische ploeg speelde, viel er geen enkele tegengoal. Vrijdag begon Plzen zelfs al aan de competitie met een 3-1 zege op Opava.

Resultaten Plzen in de voorbereiding:

Plzen-Ceske Budejovice 2-0

Altach-Plzen 0-1

St. Pölten-Plzen 0-2

Craiova-Plzen 0-2

Plzen-Opava (comp.) 3-1

Woensdagmiddag 16.30 uur, FOX Sports 1

AZ speelt woensdag 26 augustus om 16.30 uur Nederlandse tijd tegen Viktoria Plzen. De winnaar van het duel in het AFAS Stadion in Alkmaar gaat door naar de 3e voorronde van de Champions League. De verliezer moet naar de 3e voorronde van de Europa League. Het duel in Alkmaar wordt nog zonder fans gespeeld. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1.