Barça maakt na slechte start gehakt van buurman Girona

AP

admin • 23:44, 24-02-2018 / Laatste Update: 12:11, 08-01-2024

Barcelona heeft vanavond het voorbeeld van Real Madrid (dat eerder op de dag al won) gevolgd. De Catalanen kwamen tegen kleine buurman Girona razendsnel op achterstand, maar herstelden zich meer dan overtuigend: 6-1. Dat was volledig te danken aan de drie vedettes voorin, met name Luis Suárez was in bloedvorm.

Promovendus Girona doet het dit seizoen met een 9e plaats vooralsnog uitstekend in La Liga, ook in Camp Nou zorgde het bescheiden clubje vanavond voor een daverende verrassing. Aanvaller Portu zorgde na twee minuten spelen voor de zwaar verrassende 0-1, hij profiteerde van halfslachtig ingrijpen in de Barcelona-defensie en schoot de openingsgoal vanuit een moeilijke hoek binnen.

Snel hersteld

2 minuten later had Barça de orde alweer hersteld, want het supertrio voorin besloot zich serieus met de wedstrijd te gaan bemoeien. Suárez ontsnapte na een passje van Lionel Messi en prikte de 1-1 binnen. Na een halfuur waren de rollen omgedraaid: Suárez legde de bal klaar voor Messi, de Argentijn dribbelde nog wat door de Girona-16 voordat hij de 2 Barcelona-goal binnenschoot.

De 3-1 maakte Messi vervolgens uit een vrije trap die hij slim onder de opspringende muur door schoot, op aangeven van Philippe Coutinho zorgde Suárez nog voor rust voor 4-1.

2e helft

Na rust was er ook pech voor Barcelona. Zo schoot Suárez op de paal en - erger nog - raakte Gerard Piqué ogenschijnlijk flink geblesseerd aan zijn knie. Voor hem kwam ex-Ajacied Thomas Vermaelen binnen de lijnen, waarna de deze winter van Liverpool overgekomen Coutinho (assist Suárez) fraaie de 5-1 liet aantekenen. In het laatste kwartier bepaalde uitblinker Suárez de eindstand, op aangeven van het weer fitte Franse talent Ousmane Dembélé. Check hieronder het mooiste doelpunt van de avond van Coutinho.