'Barcelona kocht op zwarte markt lever voor Éric Abidal'
i

Pro Shots

'Barcelona kocht op zwarte markt lever voor Éric Abidal'

admin • 16:05, 04-07-2018 / Laatste Update: 00:38, 08-01-2024

Sandro Rosell zou als voorzitter namens FC Barcelona op de zwarte markt een lever gekocht hebben voor Eric Abidal. De Spaanse politie zou 4 telefoongesprekken hebben onderschept waarin Rosell dit toegeeft.

Dat meldt het betrouwbare El Confidencial. De Fransman kreeg in 2011 leverkanker en moest in 2012 een transplantatie ondergaan. Eerder vertelde Barcelona dat de lever afkomstig was van Gerard, een neef van Abidal. Dat verhaal zou verzonnen zijn om te verbergen waar de lever echt vandaan komt. De gesprekken waaruit dit blijkt, zijn online verschenen.

Gevoelig

FC Barcelona ontkent alle beschuldigingen en zegt dat de eerdergenoemde krant onnauwkeurig is geweest. Dat betreurt de club, vooral omdat het om zo'n gevoelig onderwerp gaat. Verder zegt Barça dat de berichtgeving de reputatie van onder meer Abidal, Rosell en FC Barcelona als club schaadt.

Onder vuur

Het is bepaald niet de 1e keer dat Rosell onder vuur ligt. De voormalig voorzitter van Barcelona moest in 2014 al aftreden, omdat hij geld bij de transfer van Neymar in 2013 van Santos naar Barcelona zou hebben verduisterd. Hij wordt nu vervolgd voor het witwassen van miljoenen euro's.