Bedelaar Madrid: 'Werden we elke dag maar zo vernederd'
i

Rik Elfrink

Bedelaar Madrid: 'Werden we elke dag maar zo vernederd'

admin • 17:35, 20-03-2016 / Laatste Update: 04:33, 06-01-2024

Het was een zwarte schaduw over wat een mooie dag voor PSV moest worden, afgelopen dinsdag. PSV speelde voor de Champions League in Madrid tegen het plaatselijke Atlético en voorafgaand aan de wedstrijd waren er een paar Eindhovense supporters die in het centrum wat bedelaars vernederden.

Ze gooiden muntjes op de bedelende mensen, staken geld in brand en lieten de bedelaars opdrukken in ruil voor geld. Van de Nederlandse (social) media tot aan de Spaanse minster-president: iedereen sprak er schande van. El Mundo heeft nu een bedelaar kunnen spreken en dat leverde een verrassend gesprek op.

'Dankbaar'

"Natuurlijk gooiden die supporters met veel minachting muntjes naar ons", zegt Nagie, een Roemeense vrouw die ooit naar Madrid is gekomen met de hoop op een goede baan, maar nu als bedelaarster in de Spaanse hoofdstad leeft. "Toch zou ik willen dat we elke dag zo vernederd worden. We haalden afgelopen dinsdag meer geld op dan normaal in een hele maand. Het lijkt voor ons misschien wel pijnlijk, maar mijn acht kinderen zijn de fans erg dankbaar."

Van 5 naar 40 euro

Nagie zegt verder dat ze op een gewone dag ongeveer 5 euro ophaalt. "Nu kreeg ik voor het opdrukken alleen al 40 euro. Nogmaals: ik zou willen dat we elke dag zo vernederd worden."