Belgisch Openbaar Ministerie klaagt 19 man aan in voetbalschandaal
i

REUTERS

Belgisch Openbaar Ministerie klaagt 19 man aan in voetbalschandaal

admin • 16:26, 12-10-2018 / Laatste Update: 23:19, 04-01-2024

Het federaal parket (het Openbaar Ministerie) in België heeft in het grote voetbalschandaal maar liefst 19 man aangeklaagd. 9 verdachten zijn aangehouden door de onderzoeksrechter en zitten nog steeds vast. Waar gaat het allemaal heen bij onze zuiderburen?

Het federaal parket maakte de officiële cijfers bekend na een super lange nacht in het gerechtsgebouw van Tongeren. Er moesten zelfs extra mensen, midden in de nacht, extra komen werken om alles gedaan te krijgen. In totaal zijn 29 personen door de federale politie verhoord. De 9 personen die in nog in de bajes zitten, worden verdacht van serious business.

Geen onbekenden

Bij de aangehouden personen zitten spelersmakelaar Dejan Veljkovic, Olivier Somers (hoofdaandeelhouder KV Mechelen) en Thierry Steemans (financieel directeur KV Mechelen). Ze worden verdacht van 3 zware misdrijven: witwaspraktijken, fraude, corruptie en lid zijn van criminele organisaties. Daarnaast worden er ook nog Belgische scheidsrechters en journalisten verdacht van deze illegale praktijken.

Club Brugge

Ivan Leko, trainer van Club Brugge, is ook een verdachte in de zaak. De Kroaat werd woensdag opgepakt, omdat hij wordt verdacht van witwassen van geld. Leko werd die dag erna nog vrij gelaten. Vanochtend werd hij bij de club met een warm welkom ontvangen.