Belgische bondsvoorzitter wil Super Cup promoten: 'Gratis op trainingskamp, 's winters spelen'
i

BELGA

Belgische bondsvoorzitter wil Super Cup promoten: 'Gratis op trainingskamp, 's winters spelen'

Trevor Wagener • 00:16, 28-07-2017 / Laatste Update: 09:16, 07-01-2024

De strijd om de Super Cup in België wordt in de toekomst mogelijk buiten de eigen landsgrenzen EN tijdens de winterstop afgewerkt. Pierre François, bestuurder van de Jupiler Pro League, denkt na over een andere opzet van de traditionele opwarmer van het Belgische voetbalseizoen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar.

Hij wil de competitie op de buitenlandse kaart zetten. "De wedstrijd om de Super Cup kan dan dienen als een vitrine voor het Belgische voetbal. Internationaal is er nooit interesse geweest voor ons voetbal. Op dat vlak hebben we een enorme achterstand op de Nederlandse competitie, die zijn internationale waarde behoudt", aldus François.

Pakket uitdelen

Een optie waar François over nadenkt, is om de Super Cup - de Belgische variant van de Johan Cruijff Schaal - in de winterstop te laten spelen. "Zo rond 15 januari, na de winterse trainingskampen. De bekerwinnaar en de landskampioen mogen dan gratis op trainingskamp en als afsluiter strijden ze tegen elkaar om de Super Cup."

Bedenktijd

De bestuurder heeft nog even tijd om na te denken. De jongste editie van de Belgische Super Cup werd vorige week zaterdag afgewerkt en gewonnen door landskampioen Anderlecht.