Belgische jeugdduel geëscaleerd: spelers, ouders en trainers op de vuist na zijlijn-geweld

Trevor Wagener • 23:43, 30-01-2020 / Laatste Update: 05:11, 06-01-2024

Een jeugdduel in België is helemaal uit de hand gelopen. De wedstrijd tussen KSK Steenbrugge en KV Oostende ontaardde in een ware veldslag nadat spelers, ouders en trainers met elkaar op de vuist gingen, meldt HLN.

Het knokken ontstond na verbaal geweld langs de lijn. De wedstrijd van woensdagavond was al gespeeld: al het tumult gebeurde na het laatste fluitsignaal. 15 spelers, trainers en ouders werden het niet eens over een rode kaart waarna de vlam in de pan sloeg.

Popo d'r bij

Eerder in het duel zouden ouders elkaar al uitgedaagd hebben. De politie moest er aan te pas komen en kwam meerdere keren polshoogte nemen. Een omstander die zag dat de situatie uit de hand liep, alarmeerde de politie.

Ook bij thuisploeg KSK Steenbrugge gaf men toe dat de situatie na de wedstrijd uit de hand liep. Extra pijnlijk is dat de club 2 jaar terug nog in het nieuws kwam toen zij een bord bij de ingang plaatsten waarop ze supporters vroegen respect te hebben voor elkaar, de spelers en de scheidsrechter.

"Veel commentaar gaan we niet geven op dit incident, al is het belangrijk om te weten dat er niemand gewond raakte", zegt jeugdvoorzitter Pascal Fontaine tegen Belgische media. "Het is onze intentie om dat op te lossen tussen beide voetbalteams."

Straffen

Ook KV Oostende betreurt het voorval. "Het gaat om enkele van onze spelers die ingegaan zijn op de verbale uitdaging van ouders langs de kant van het veld. Daarna is het verder uit de hand gelopen", zegt woordvoerder Bram Keirsebilck.

"Uiteraard staat dat haaks op de waarden en normen die we onze jeugdspelers willen meegeven. Intern zullen we hen dus zeker aanpakken. Ondertussen hebben delegaties van beide ploegen al samengezeten om alles te bespreken." Voor de liefhebbers van het provinciale voetbal: de bekerwedstrijd was vlak voor de vechtpartij geëindigd op 1-1. Door de 2-2 in de heenwedstrijd, stoot Steenbrugge door naar de volgende ronde.