Benítez blijft een heer: Het was een voorrecht en een eer

Benítez blijft een heer: Het was een voorrecht en een eer

admin • 21:49, 05-01-2016 / Laatste Update: 23:20, 12-12-2023

Heel zijn carrière was Rafael Benítez al 'in every inch een gentleman' en ook na zijn ontslag als trainer van Real Madrid hangt de Spanjaard niet de vuile was buiten. In een verklaring op zijn eigen website meldt Benitez het 'een voorrecht en een eer' te hebben gevonden dat hij trainer mocht zijn van 'zíjn' Koninklijke.

Benítez, geboren in de Spaanse hoofdstad en als speler jarenlang actief voor opleidingsclub Real Madrid Castilla, neemt in de verklaring de gelegenheid te baat iedereen bij Real Madrid te bedanken.

Eer

,,Ik wil iedereen bij deze, van de directie tot het management en álle fans, laten weten dat ik het een eer en een voorrecht heb gevonden trainer te mogen zijn van deze club. Ik ben hier als madridista groot geworden, als mens, speler én trainer. Vanaf de jongste categorieën heb ik de tradities van dit instituut met de paplepel ingegoten gekregen, en dat was een eer. Ik wil speciaal dank zeggen aan iedereen binnen het Santiago Bernabeu-stadion, die me heeft geholpen om mijn werk gemakkelijker te maken.''

Benitez wenste ook zijn opvolger Zinedine Zidane alle geluk toe. ,,Hala Madrid en niets anders.''