Bescheiden De Jong heeft zin in Feyenoord: 'Hoop er lang te mogen zitten'
i

ANP

Bescheiden De Jong heeft zin in Feyenoord: 'Hoop er lang te mogen zitten'

admin • 15:47, 01-09-2017 / Laatste Update: 13:30, 12-12-2023

Jan de Jong staat voor zijn laatste baan. De 50-jarige directeur volgt vanaf 1 november Eric Gudde op als algemeen directeur van Feyenoord. Vrijdag werd hij gepresenteerd in de Kuip.

"Ik sta niet bekend als een jobhopper. De afgelopen 24 jaar heb ik één werkgever gehad. Ik ben hier niet gekomen om volgende maand of over 2 jaar weer weg te zijn. Ik ga er uiteindelijk niet zelf over hoe lang ik hier mag zitten. Ik moet ook presteren. Maar wat mij betreft zit ik hier voor een langere periode", legde De Jong zichzelf een mooie doelstelling op.

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]

Trainer, spelers en technisch directeur zijn belangrijker

De geboren Delftenaar stelde zich bij zijn eerste optreden in de Kuip bescheiden op. "Ik weet nog lang niet alles. Van mij zul je geen uitspraken horen over de opstelling van Feyenoord. De belangrijkste man van deze voetbalorganisatie is de trainer van het eerste. De spelers en de technisch directeur zijn ook belangrijker dan de algemeen directeur."