BIZAR! Lief bedoelde actie voor mede-fan leidt tot nóg langer stadionverbod
i

ANP

BIZAR! Lief bedoelde actie voor mede-fan leidt tot nóg langer stadionverbod

admin • 19:13, 24-10-2019 / Laatste Update: 00:50, 05-01-2024

Een fan van FC Emmen heeft een wel heel lullige straf gekregen. Hij is lid van de supportersvereniging Brigata Fanatico en fietste (voor een liefdadigheidsactie) met 30 supporters mee naar de uitwedstrijd in Almelo op 5 oktober. In Almelo aangekomen kwam de man met een landelijk stadionverbod te dichtbij het stadion van Heracles, en dat mag volgens de regels niet.

De fietstocht was georganiseerd voor een zieke mede-supporter die herstelt van een hersenbloeding. Op Facebook laat Brigata Fanatico weten dat ze het schandalig vinden dat een lid nu een verlenging van zijn stadionverbod en een boete van 900 euro kan krijgen. De fietsactie was bedoeld om hun mede-supporter een hart onder de riem te steken en geld in te zamelen om de medische kosten te dekken.

Ook FC Emmen heeft laten weten dat ze de situatie erg jammer vinden, maar er ook niks aan kunnen veranderen. "De club heeft geen rol gespeeld in het opleggen van de straf of de hoogte daarvan", is te lezen bij RTV Drenthe.

Politie ontdekt overtreding

Hoe kon dit nou gebeuren? Aangekomen in Almelo is de betreffende man dicht bij het hekwerk van het Heracles-stadion geweest. Daar heeft de politie hem gevraagd zich te identificeren en toen kwam aan het licht dat hij zijn landelijke stadionverbod had overtreden. De KNVB heeft vervolgens de straf van de Emmen-fan verhoogd.