Bizarre pot in België eindigt in dubbele cijfers: Beerschot baalt

BELGA

Martijn Baars • 19:44, 07-11-2020 / Laatste Update: 10:08, 08-01-2024

Weer eens dubbele cijfers in een officiële wedstrijd! Na VVV-Ajax van 2 weken geleden was het zaterdag in België raak! De wedstrijd tussen Kortrijk en Beerschot in de Jupiler Pro League eindigde in 10 goals, maar wel gelijk verdeeld: 5-5!

2 minuten voor tijd leek Frédéric Frans namens Beerschot de winnende treffer op zijn naam te brengen (4-5). Diep in de extra tijd zorgde de Australische verdediger Trent Sainsbury (oud-speler onder meer PEC Zwolle en PSV) alsnog voor de gelijkmaker.

Comeback na comeback

Beerschot keek na amper 8 minuten al tegen een achterstand van 2-0 aan. De ploeg van de Argentijnse trainer Hernan Losada vocht echter sterk terug en kwam in de 50e minuut op 2-3. Ook de thuisclub toonde echter veerkracht en leidde na 68 minuten alweer met 4-3. Beerschot leek niettemin over de beste eindsprint te beschikken: 4-5. Sainsbury produceerde echter op de valreep alsnog de 10e treffer in de onvoorspelbare wedstrijd.

Charleroi

Beerschot verzuimde met het gedenkwaardige gelijkspel de koppositie van Charleroi over te nemen. De lijstaanvoerder bleef vrijdag bij KV Mechelen steken op 3-3.