Björn Kuipers twijfelt door EK aan toekomst: 'Kijken of ik er nog een jaar aan vastplak'
i

BSR/Soccrates Images

Björn Kuipers twijfelt door EK aan toekomst: 'Kijken of ik er nog een jaar aan vastplak'

admin • 20:58, 17-03-2020 / Laatste Update: 04:58, 08-01-2024

Het EK van 2020 had het laatste grote toernooi moeten worden voor de 46-jarige Björn Kuipers. Maar doordat het toernooi een jaartje wordt verschoven, twijfelt de scheidsrechter of hij niet nog een jaartje door moet gaan. In een interview met het AD geeft hij tekst en uitleg.

Het was niet zeker dat Kuipers zou worden aangewezen als scheidsrechter voor het EK ("Maar het gezonde verstand zegt dat de kans groot was dat we als team wel zouden gaan"), maar nu speelt een heel andere vraag voor de arbiter: gaat hij nog door met fluiten?

Stoppen of doorgaan?

"Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe alles verdergaat”, aldus Kuipers. "En dat geldt ook zeker voor mij persoonlijk. Ik word aan het einde van de maand 47 jaar en dat is voor een internationale scheidsrechter al best oud. Aan de andere kant ben ik nog hartstikke fit en besef ik ook hoe mooi het is om afscheid op een groot toernooi te nemen."

Later in het jaar gaat de man die ook eigenaar is van 2 supermarkten kijken hoe zijn toekomst er uitziet."Voetbal is bijzaak. In september/oktober ga ik eens rustig met mijn familie, collega’s en de mensen van de UEFA zitten om te bekijken of ik er nog een jaar aan vastplak."