BLOG: PSV-fans gedragen zich schandalig
i

Pro Shots

BLOG: PSV-fans gedragen zich schandalig

admin • 14:11, 25-09-2016 / Laatste Update: 03:53, 08-01-2024

De 3-1 overwinning zaterdagavond van PSV bij Excelsior had een zwart randje. De wedstrijd werd door scheidsrechter Danny Makkelie al na 5 minuten tijdelijk gestaakt door spreekkoren die uit het vak van de PSV-fans kwamen.

Pingel

Makkelie is in Eindhoven en omstreken niet de meest geliefde scheidsrechter, zo bleek zaterdag maar weer eens. de fans nemen Makkelie nog altijd kwalijk dat hij Ajax vorig seizoen heel makkelijk een strafschop gaf in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Door die pingel bleef Ajax koploper, en niet PSV. Op een schandalige en domme wijze schreeuwden de fans onder andere de volgende teksten:

"Het was 8 mei 2016,

de joden haalden het toen net niet.

Ondanks die penalty,

van Danny Makkelie."

Ludieke spreekkoren uit het uitvak nu.

— Thijs (@thijskeeper) 24 september 2016

Zielig

Natuurlijk zijn deze teksten nog niet eens heel schokkend (er werden nog veel andere teksten geschreeuwd), maar het is vooral ontzettend dom en een zwaar onnodige actie van de PSV-fans. Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet werden de Eindhovenaren namelijk uiteindelijk 'gewoon' kampioen en slaat het dus nergens op dat ze nu nog over die beslissing zeiken. Daarmee halen ze zelf nog de glans van het kampioenschap af en kunnen ze ook PSV in de problemen brengen. Waarschijnlijk krijgt de club een boete voor de domme actie.

Cocu

Zaterdag haalde trainer Philip Cocu tijdens de persconferentie terecht al hard uit naar de fans van PSV: ,,Het gedrag van onze supporters in het begin past totaal niet bij PSV", aldus Cocu. ,,Ik schaam mij kapot voor onze supporters. Ik heb de teammanager ingeschakeld om de beveiliging in te laten grijpen. Steun de club. Dát past bij PSV."

Brands

Ook technisch directeur Marcel Brands haalde uit naar zijn eigen supporters. ,,Ik begrijp het ook niet. We zijn kampioen geworden, lange neus. Een ludiek liedje van een paar minuten is prima, maar niet kwetsend doen. Dit hoort niet bij PSV”, zei Brands zondagochtend bij De Tafel van Kees.

Marcel #Brands begrijpt niks van de spreekkoren tegen Danny #Makkelie. "We zijn toch kampioen geworden?" #PSV #DTVK https://t.co/Bue4RNRtOp

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 25 september 2016

Dus, beste PSV-supporters: geniet voortaan van jullie dikverdiende succes en kijk niet naar andere randzaken.