'Borussia Dortmund wil de nieuwe Drogba voor 50 miljoen ophalen'
i

AFP

'Borussia Dortmund wil de nieuwe Drogba voor 50 miljoen ophalen'

Robert Hüsken • 14:13, 23-01-2019 / Laatste Update: 17:25, 05-01-2024

Borussia Dortmund heeft een nieuw pareltje op het oog. De koploper van de hoogste Duitse voetbalcompetitie zou graag Wilfried Zaha van Crystal Palace aan de selectie willen toevoegen. Dat schrijft de Duitse krant Bild.

Zaha is 26 jaar oud en moet de opvolger worden van Christian Pulisic, die voor 64 miljoen euro naar Chelsea vertrekt. Afgelopen zomer probeerde Dortmund de Ivoriaan ook al binnen te hengelen, maar Palace schijnt nogal flink te willen gaan cashen. Bild denkt dat Zaha namelijk zo'n 50 miljoen euro moet kosten.

De nieuwe Drogba

Landgenoot Kolo Touré is in ieder geval vol lof over Wilfried Zaha. Hij noemt Zaha zelfs 'de nieuwe Didier Drogba'. Zaha komt uit de jeugd van Crystal Palace, en vertrok in 2013 voor 12 miljoen naar Manchester United. Daar maakte hij het niet. Zaha werd uitgeleend aan Cardiff City en keerde in 2014 alweer terug bij Palace.

Alternatief: Hazard

Mocht de transfer van Zaha niet doorgaan, dan schijnt Borussia Dortmund ook nog wel oren te hebben naar Thorgan Hazard. Een van de vedettes van Borussia Mönchengladbach.