Den Bosch mag krakkemikkige tribune volgend jaar weer opengooien
i

Pro Shots / Joep Leenen

Den Bosch mag krakkemikkige tribune volgend jaar weer opengooien

admin • 11:54, 18-04-2018 / Laatste Update: 04:36, 08-01-2024

Goed nieuws voor supporters van FC Den Bosch. Daar gaat volgend seizoen namelijk de M-Side weer open. Daar zijn volgens Omroep Brabant wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Die voorwaarden zijn er, omdat de tribune niet veilig genoeg was. Die gebreken moeten worden opgelost voordat de tribune weer écht open gaat. FC Den Bosch gaat daarom in gesprek met een investeringsmaatschappij, die in kaart gaan brengen welke maatregelen er allemaal genomen moeten worden.

Daarnaast moet de fysieke veiligheid aan de oostkant van het stadion ook in orde zijn. Dat wil zeggen dat de hekken bij de bussluis en de poort van de tunnel naar de Oosttribune moeten worden aangepakt. Bij 'supporters' van Den Bosch wil nog wel eens het lichtje uitgaan, dus die veiligheid is niet onbelangrijk.

Sociale veiligheid

Als laatste moet ook de sociale veiligheid, die dus te maken heeft met de raddraaiers die bij Den Bosch op de hoofdtribune zaten, in orde zijn. "Onder meer door supporters te verplaatsen, stadion- en omgevingsverboden, maatregelen voor de kaartverkoop en vervoersregelingen en beveiliging van het stadion", aldus de derde maatregel.