Bosz' voorbereiding compleet met wedstrijd tegen Espanyol
i

Pro Shots

Bosz' voorbereiding compleet met wedstrijd tegen Espanyol

admin • 17:16, 15-06-2017 / Laatste Update: 04:15, 08-01-2024

Trainer Peter Bosz oefent met zijn nieuwe club Borussia Dortmund tegen het Spaanse Espanyol. Daarmee is het hele programma van de voorbereiding van de Duitse club compleet. Maar liefst 8 wedstrijden heeft Bosz om zijn team aan het werk te zien.

De wedstrijd tegen Espanyol wordt op 28 juli in Winterthur gespeeld, een plaatsje in Zwitserland. De Borussen zitten daar op trainingskamp deze zomer. Op 7 juli begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen alweer.

Korte vakantie

De eerste kleine test voor Bosz is een wedstrijd op 11 juli tegen Rot-Weiss Essen. 2 dagen daarna vertrekt hij met z'n spelers voor een lucratieve oefencampagne in Azië. In Japan en China wordt er tussen 13 en 19 juli geoefend tegen de Uwara Reds en AC Mailand. Terug op Duitse bodem wordt er op 22 juli een oefenpot gespeeld tegen het bekende Vfl Bochum.

Trainingskamp

Tijdens het trainingskamp in Zwitserland zit de ploeg ook niet stil. De 26e van juli vertrekken ze naar het buurland om daar te oefenen tegen Altach uit Oostenrijk, Atalanta Bergamo uit Italië en dus Espanyol. Op 2 augustus vertrekt de ploeg weer naar huis, want op 4 augustus begint al de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Supercup

Op 4 augustus spelen ze namelijk de verschrikkelijke moeilijk wedstrijd tegen Bayern München voor de Supercup. Tussen een bekerwedstrijd die nog bepaald moet worden, maar in ieder geval tussen 10 en 14 augustus wordt gespeeld en de eerste wedstrijd in de Bundesliga tussen 18 en 20 augustus, speelt Dortmund nog een oefenwedstrijd tegen FSV Zwickau.