Siem vervangt Luuk bij Oranje, Memphis voor Berghuis
i

Pro Shots

Siem vervangt Luuk bij Oranje, Memphis voor Berghuis

admin • 23:02, 02-10-2016 / Laatste Update: 01:00, 08-01-2024

Toch nog vreugde voor de familie De Jong. Siem is door bondscoach Danny Blind bij de Oranje-selectie gehaald als vervanger van Luuk, die zaterdag geblesseerd raakte in Heerenveen. Ook Memphis Depay is er weer bij. Hij vervangt Steven Berghuis.

Luuk de Jong liep in Heerenveen een hersenschudding toen hij botste met St. Juste. Ook Berghuis komt dus niet naar Noordwijk omdat hij donderdag in Istanboel geblesseerd raakte aan z'n knie.

2013

Voor Siem de Jong is het een mooie rentree. De aanvaller die 6 wedstrijden voor Oranje speelde, kwam in november 2013 voor het laatst uit voor Nederland. Dat was in het oefenduel Nederland - Colombia (0-0). Memphis kwam in mei nog met het Nederlands elftal in actie in en tegen Ierland (1-1).

Robben

Arjen Robben, die zaterdag met een lichte ribblessure uit het competitieduel tussen Bayern München en FC Köln kwam, revalideert de komende dagen bij zijn club. Als het herstel van de 88-voudig international voorspoedig verloopt, kan bondscoach Blind later deze week mogelijk een beroep op Robben doen, meldt de KNVB.