Rijke Rus doet miljoeneninvestering in Roda JC
i

Pro Shots

Rijke Rus doet miljoeneninvestering in Roda JC

Martijn Baars • 13:46, 24-01-2017 / Laatste Update: 19:51, 12-12-2023

Nieuw buitenlands geld in de Eredivisie! Een Russische miljonair gaat flink investeren in Roda JC. De nummer laatst van de Eredivisie is de 3e eredivisionist die in buitenlandse handen valt. De Limburgse club maakte het nieuws dinsdagmiddag officieel bekend.

De Zwitsers/Russisch investerdeer Aleksei Korotaev koopt een minderheid van de aandelen van Roda over van eigenaar Frits Schrouff. De hondstrouwe supporter kocht vorig jaar 99,8 procent van de aandelen van de club uit Kerkrade. Korotaev is directeur van Emirates NBD, de nationale bank van Dubai. Hij is in een 'vorig leven' schoonspringer geweest.

Meteen geld voor transfers

De nieuwe investeerder heeft volgens de club meteen al geld ter beschikking gesteld om de transfermarkt op te gaan. Het zou volgens geruchten gaan om 1 miljoen euro. 'Deze eerste maatregelen van de nieuwe mede-eigenaar passen in zijn langetermijnstrategie om de club weer terug te brengen naar de subtop van de Eredivisie', schrijft Roda in een verklaring.

'Enthousiasme en passie super gewaardeerd'

Korotaev: "Ik ben zeer verheugd om samen met de heer Schrouff zijn uitzonderlijke steun voor de club verder uit te bouwen met het doel Roda z.s.m. terug te brengen in het linker rijtje. Het enthousiasme en de passie van de mensen bij Roda en de directie in het bijzonder heb ik vanaf de eerste minuut super gewaardeerd en heeft me het gevoel gegeven bij de juiste club te zijn beland om mijn ambities te verwezenlijken. Ik ben blij en trots dat de intensieve samenwerking met Ton Caanen de afgelopen maanden en de energie die hij in deze deal heeft gestoken, heeft geresulteerd in de boodschap van vandaag en ik verheug me zeer op de nauwe samenwerking met de directie van Roda JC."

Verbinden

Algemeen Directeur Wim Collard: "Aleksei Korotaev heeft uitgesproken ambities met onze club en voor hem blijft de stevige regionale verankering het belangrijkste. Samen met de supporters, de sponsoren en de hele regio wil hij gaan bouwen aan de toekomst van Roda JC. Dit blijkt ook uit het feit dat Frits Schrouff een rol blijft spelen als mede- eigenaar. Zo verbinden wij de regionale betrokkenheid aan het mondiale zakelijke netwerk van Korotaev".

ADO

Eerder kocht United Vansen, het bedrijf van de Chinese zakenman Hui Wang, ADO Den Haag al. Dat liep uit op een kleine ramp.

Vitesse

Bij Vitesse ging het sinds de overname van Merab Jordania ook niet altijd even lekker. De Georgische Rus is dikke vrienden met Roman Abramovic van Chelsea en heeft de Arnhemse club inmiddels alweer doorgegeven aan een ander vriendje.