Bundesliga-hekkensluiter zet trainer op straat
i

BSR

Bundesliga-hekkensluiter zet trainer op straat

Sjors Tanis • 11:07, 29-01-2020 / Laatste Update: 16:28, 05-01-2024

Fortuna Düsseldorf, de nummer laatst van de Bundesliga, heeft trainer Friedhelm Funkel (66) ontslagen. De Duitser Uwe Rösler, die de afgelopen jaren bij Malmö FF werkte, zou de belangrijkste kandidaat voor de opvolging van zijn landgenoot.

Van de afgelopen 9 competitiewedstrijden wist Fortuna Düsseldorf er slechts 1 te winnen en afgelopen zondag verloor Fortuna nog met 3-0 van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Vorig seizoen 10de

De club uit Düsseldorf promoveerde in 2018 naar de Bundesliga. Vorig seizoen eindigde de club als 10de in de hoogste divisie van Duitsland. Zaterdag wacht de huidige nummer 18 een thuisduel met Eintracht Frankfurt. De achterstand op plek 15, aan het eind van het seizoen goed voor lijfsbehoud, bedraagt 3 punten.

Reactie sportief directeur

,,Het was voor ons natuurlijk heel moeilijk om deze stap te zetten en we gaven onszelf heel bewust een paar dagen de tijd om alles te overwegen. De club Fortuna Düsseldorf is veel verschuldigd aan Funkel. Hij behoedde ons voor degradatie naar de 3e Bundesliga en leidde ons naar de Bundesliga", zei Lutz Pfannenstiel, sportief directeur bij de club. ,,Bovendien zorgde hij met zijn rustige en authentieke voorkomen voor een menselijke en eerlijke cultuur die voelbaar was in en rond de club. Friedhelm verdient hier groot respect voor en Fortuna zal hem daar altijd dankbaar voor zijn."