Bundesliga-zaterdag: Joshua Zirkzee weer de held van Bayern
i

REUTERS

Bundesliga-zaterdag: Joshua Zirkzee weer de held van Bayern

admin • 18:38, 21-12-2019 / Laatste Update: 20:23, 08-01-2024

Joshua Zirkzee was zaterdag weer de held bij Bayern München. De 18-jarige spits uit Schiedam maakte in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfburg vlak voor tijd de 1e goal voor zijn ploeg, die uiteindelijk met 2-0 won.

Net als afgelopen woensdag bij zijn Bundesliga-debuut in Freiburg (1-3) was Zirkzee als invaller erg belangrijk. 2 minuten nadat hij Philippe Coutinho had afgelost, zette hij met zijn eerste balcontact de 1-0 op het bord. En net als tegen Freiburg zorgde Serge Gnabry niet veel later voor de beslissing.

Werder

Davy Klaassen gaat met Werder Bremen niet vrolijk de feestdagen in. De ex-Ajacied zit met zijn ploeg serieus in degradatiegevaar na de 1-0 nederlaag in Köln.

Leipzig

RB Leipzig sluit de 1e competitie af als Herbstmeister. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann maakte op eigen veld een 0-1 achterstand (doelpunt Florian Niederlechner) goed tegen het FC Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw. Konrad Laimer, Patrik Schick en Yussuf Poulsen zorgden er in de slotfase voor dat de koploper als nog won: 3-1.

Gladbach

Leipzig staat bovenaan met 37 punten uit 17 wedstrijden. Borussia Mönchengladbach, dat zaterdagavond nog in actie komt tegen Hertha BSC, kan ook nog op 37 punten komen maar heeft een veel minder doelsaldo dan de winterkampioen.