Cambuur-trainer De Jong des duivels: ‘Grootste schande uit Nederlandse sportgeschiedenis’
i

BSR Agency

Cambuur-trainer De Jong des duivels: ‘Grootste schande uit Nederlandse sportgeschiedenis’

admin • 12:37, 25-04-2020 / Laatste Update: 19:17, 05-01-2024

Als koploper van de Keuken Kampioen Divisie rekende Cambuur op promotie. Maar helaas voor de Leeuwarders besloot de KNVB anders en moeten de Friezen volgend seizoen weer uitkomen op het 2e niveau. Trainer Henk de Jong is in het Algemeen Dagblad furieus.

"Dit is de grootste schande uit de geschiedenis van de Nederlandse sport", begint hij. "Dit doet ontzettend veel pijn. De KNVB vertelde hun besluiten even tussen neus en lippen door... Je zal hier maar verantwoordelijk voor zijn.”

Enorme klap

"We zijn koploper vanaf half oktober”, vervolgde De Jong. "De stemming van de clubs was in ons voordeel (16 clubs stemden voor een promotie van Cambuur en De Graafschap, 9 tegen en 9 neutraal, red.). Van mij mogen ADO Den Haag en RKC Waalwijk best in de Eredivisie blijven. Maar zet ons er dan bij. Dit is voor ons sportief en financieel een enorme klap.”

Advocaten

De Jong vermoedt dat het besluit van de KNVB al voor het overleg van vrijdagmiddag vaststond. "Ik spreek nu even vanuit mijn eigen emotie. Maar ik zou het hier niet bij laten zitten. Dit kan gewoon niet. Ik zou dit overlaten aan de beste advocaten die er zijn.”