Castelen laat zich eindelijk zien in Australië met hattrick

Castelen laat zich eindelijk zien in Australië met hattrick

admin • 11:56, 26-04-2016 / Laatste Update: 21:40, 08-01-2024

Voetbalt Romeo Castelen (32) nog? Jazeker! Hij heeft met een puntgave hattrick eindelijk de supporters van Western Sydney Wanderers voor zich gewonnen. Da's een uitzondering, want de voormalige aanvaller van onder meer Feyenoord maakte dit seizoen op weg naar de halve finales van de A-League in Australië slechts vier doelpunten.

Spectaculaire wedstrijd

De 10-voudige international begon afgelopen zondag in de spectaculaire thuiswedstrijd tegen Brisbane Roar (5-4) nog met het missen van een grote kans, tot ergernis van de beruchte fanatieke fans van de Wanderers. Met drie treffers groeide hij daarna echter uit tot man van de wedstrijd waarin zijn ploeg een achterstand van 0-3 ongedaan maakte. Volgens waarnemers was het één van de beste duels in de 11-jarige historie van de Australische voetbalcompetitie.

Blessures

In de finale om de landstitel zondag tegen Adelaide United hoopt Castelen, die in zijn loopbaan veelvuldig werd geplaagd door blessureleed, op een nieuwe hoofdrol. ,,Ik heb in Nederland enkele hattricks gemaakt als jeugdspeler, maar dit was van een andere orde'', liet hij opgetogen in de Australische media weten. ,,Voor de club, voor het team en voor onze fans was dit van grote waarde. Voor mij betekent dit ook een persoonlijke overwinning, maar het werk is nog niet gedaan. Het hoofddoel is en blijft het winnen van de titel. Dat zou helemaal geweldig zijn.''