Chape-crashoverlever Alan Ruschel verlaat ziekenhuis (video)
i

Screenshot Twitter

Chape-crashoverlever Alan Ruschel verlaat ziekenhuis (video)

admin • 10:19, 17-12-2016 / Laatste Update: 14:22, 12-12-2023

Drie weken geleden zat Alan Ruschel, verdediger bij de Braziliaanse eersteklasser Chapecoense, in het vliegtuig dat crashte in Colombia. Daarbij kwamen 71 mensen om, zes inzittenden overleefden als bij wonder de crash. Gisteren mocht hij het ziekenhuis verlaten, en dat zorgde voor ontroerende beelden.

De 27-jarige Ruschel werd met succes aan de ruggengraat geopereerd. Hij verlaat het ziekenhuis in een rolstoel maar blijkt voldoende kracht te hebben om naar zijn ploegmaat Hyoran Dalmoro te stappen - die niet in het vliegtuig zat - en hem te omhelzen. Ruschel klimt vervolgens in een wagen die hem naar huis zal brengen.

1 van de 3 spelers

Ruschel was één van de drie voetballers die de crash overleefden. Ook Helio Neto en Jackson Follman mogen hun engelbewaarder dankbaar zijn, net als twee bemanningsleden en een journalist.

Neto

Ruschels ploegmaat Helio Neto zal volgens de dokters opnieuw kunnen spelen. Neto werd na het ongeluk in een Colombiaans ziekenhuis behandeld voor een zware longinfectie. De 31-jarige verdediger is intussen helemaal hersteld. Doelman Jackson Follman moest zijn rechterbeen laten amputeren en werd ook aan het linkerbeen geopereerd. 

Está aí, uma das cenas mais emocionantes que já vi: Alan Ruschel deixa o hospital, levanta e vai para casa. #gechape pic.twitter.com/KRBJ8wytNE

— Alexandre Lozetti (@Ale_Lozetti) 16 december 2016