Chinese Super League begonnen na eerbetoon aan alle slachtoffers van het coronavirus
i

AFP

Chinese Super League begonnen na eerbetoon aan alle slachtoffers van het coronavirus

Martijn Baars • 23:41, 25-07-2020 / Laatste Update: 20:16, 04-01-2024

De Chinese voetbalcompetitie is zaterdag begonnen na een minuut stilte, ter nagedachtenis aan alle slachtoffers van het coronavirus. De spelers van landskampioen Guangzhou Evergrande en Shanghai Shenhua vormden voor de aftrap in het lege stadion van Dalian een kring in de middencirkel. De aanvoerders van de 6 andere clubs uit de poule waarin ze zitten, stonden ook in die kring.

De Super League in China zou eigenlijk eind februari al beginnen, maar het coronavirus zorgde voor maandenlange vertraging. Het virus brak eind vorig jaar uit in de Chinese stad Wuhan. Het leidde in China vooralsnog tot bijna 86.000 geregistreerde besmettingen en 4634 doden.

Giovanni van Bronckhorst

De 16 teams uit de Chinese competitie zijn verdeeld over 2 poules. De ene poule speelt alle wedstrijden in Dalian, de andere in Suzhou. Giovanni van Bronckhorst speelt met Guangzhou R&F ook in groep A in Dalian. Hij debuteert zondag als trainer in de Chinese competitie tegen Shenzhen FC.

2 maanden in afzondering

De spelers en stafleden verblijven in ieder geval 2 maanden in afzondering in hotels, zonder hun familie. Ze worden wekelijks getest op het coronavirus.