City heeft geen kind aan Brighton, pijnlijk puntverlies voor Chelsea in eigen huis

BSR Agency

admin • 20:14, 31-08-2019 / Laatste Update: 17:54, 05-01-2024

Manchester City had zaterdag geen kind aan Brighton & Hove Albion. In een volgepakt Etihad Stadium won de landskampioen met 4-0, terwijl Chelsea in Londen opnieuw puntverlies leed.

Kevin De Bruyne zette de thuisploeg al in de 2e minuut op een 1-0 voorsprong. Aguëro verdubbelde op aangeven van de Belg vlak voor rust de score en tekende tien minuten na de pauze op aangeven van David Silva voor de 3-0. 10 minuten voor tijd zorgde de net ingevallen Bernardo Silva met zijn eerste balcontact voor de einduitslag: 4-0.

Chelsea - Sheffield United (2-2)

In eigen huis heeft Chelsea tegen promovendus Sheffield United opnieuw puntverlies geleden. De Londenaren, eerder deze week aan Ajax verbonden in de groepsfase van de Champions League, maakten via Tammy Abraham voor rust duidelijk dat er op Stamford Bridge niets te halen viel voor The Blades. De 21-jarige spits scoorde achtereenvolgens zijn 3e en 4e goal van het Premier League-seizoen. In de2e helft kantelde de wedstrijd. Callum Robinson tekende net na rust voor de aansluitingstreffer, waarna vlak voor tijd zelfs nog de 2-2 viel. Kurt Zouma passeerde zijn eigen doelman en tekende daarmee voor de eindstand.

Newcastle United - Watford (1-1)

Jetro Willems nam het met Newcastle United in eigen huis op tegen het Watford van Daryl Janmaat. De ploeg van Janmaat kwam al na amper twee minuten spelen door een doelpunt van Will Hughes op een 0-1 voorsprong, maar vlak voor rust maakte Fabian Schar gelijk. In de tweede helft waren er kansen over en weer, maar werd er niet meer gescoord: 1-1.

Drama voor Villa en El Ghazi (1-0)

Anwar El Ghazi kon voor het uitduel met Crystal Palace niet rekenen op een basisplaats bij Aston Villa. De aanvaller bleef de hele wedstrijd op de bank zitten en zag zijn teamgenoten in de 73ste minuut op een 1-0 achterstand komen. Diep in de blessuretijd leek Villa, dat vlak na rust al met een man minder kwam te staan door een rode kaart van Trezeguet, de gelijkmaker te maken, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt van Jack Grealisch af wegens een vermeende duik.