CL Groep E: Sevilla in slotminuut naast Liverpool, bittere pil voor Promes

Proshots

Trevor Wagener • 23:52, 21-11-2017 / Laatste Update: 22:36, 12-12-2023

In groep E van de Champions League gaat het nog heel spannend worden welke ploegen er doorgaan naar de volgende ronde. De Engelse koploper Liverpool heeft 9 punten, maar wordt nauw gevolgd door Sevilla (8) en Spartak Moskou (6).

Het Sloveense NK Maribor staat 4e met 2 behaalde punten en is daarmee klaar in Europees verband. Desondanks behaalde de ploeg een knap 1-1 gelijkspel bij Spartak Moskou, waar Quincy Promes heel de wedstrijd meespeelde.

Wet van Murphy

De Russische club leek juist door het oog van de naald te kruipen toen Zé Luis pas in de 82ste minuut de score opende. Daar waar een driepunter meer dan welkom zou zijn voor de Moskovieten, gebeurde het ondenkbare in de slotseconden van de wedstrijd: Jasmin Mesanovic maakte gelijk, waardoor er nog veel mogelijk blijft in deze poule.

Spetterend Sanchez Pizjuan

Liverpool en een 3-3 eindstand in Europese wedstrijden... het blijft een heel bizar fenomeen. De ploeg van Jürgen Klopp, met Georginio Wijnaldum 90 minuten lang op het veld, leek na een halfuur een gewonnen wedstrijd te spelen.

Door 2 doelpunten van Roberto Firmino en Sadio Mané leek er geen vuiltje aan de lucht. Daar waar de helden van weleer in de CL-finale van 2005 terugkwamen van een 3-0 achterstand, werd de evengrote voorsprong deze keer dramatisch weggegeven.

Ondenkbaar

6 minuten na rust maakte Wissam Ben Yedder de 1-3. 10 minuten later benutte hij een penalty. Daarna werd het voor beide fans lang billen knijpen, maar juichten de Spanjaarden het hardst toen Guido Pizarro in de allerlaatste minuut van de wedstrijd voor 3-3 zorgde.