Club Brugge wint Belgische Supercup

admin • 00:08, 23-07-2018 / Laatste Update: 14:02, 07-01-2024

Landskampioen Club Brugge heeft ook de Belgische Supercup gewonnen. In het eigen stadion werd met 2-1 van bekerwinnaar Standard Luik gewonnen. Nederlander Arnaut Danjuma Groeneveld maakte een positieve indruk.

De 21-jarige Nederlands jeugdinternational  zorgde in de 1e helft voor veel gevaar met zijn dribbels en voorzetten. De voormalig speler van FC Oss (jeugd), PSV (jeugd) en NEC stond met een mooie voorzet in de 39e minuut aan de basis van de 1-0 van middenvelder Hans Vanaken.

In korte tijd 2-0

4  minuten later verdubbelde Club Brugge de voorsprong al via een doelpunt van de Braziliaanse vleugelaanvaller Wesley, die mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Club Brugge speelde. Lazio heeft serieuze interesse.

3 Nederlanders in de basis bij Brugge

Standard Luik maakte 4 minuten na rust de aansluitingstreffer via Edmilson Junior en ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar Club Brugge hield stand. Bij Club Brugge speelden vanavond ook Stefano Denswil en Ruud Vormer de hele wedstrijd.