Clubbus Alanyaspor crasht en kost Tsjechisch international Šural (28) het leven
i

Ronald Bonestroo

Clubbus Alanyaspor crasht en kost Tsjechisch international Šural (28) het leven

admin • 10:15, 29-04-2019 / Laatste Update: 11:23, 12-12-2023

Heftig nieuws uit Turkije: bij een ongeluk met een bus van Alanyaspor is Tsjechisch international Josef Šural om het leven gekomen. De middenvelder, die 20 wedstrijden voor het nationale team speelde, overleed nadat het minibusje verongelukte op de terugweg van het uitduel met Kayserispor.

Šural overleed in het ziekenhuis waar hij samen met 6 ploeggenoten naartoe was gebracht. Hij kwam zondag niet in actie. De middenvelder scoorde 1 interlandgoal: tegen Nederland in de kwalificatie voor het EK van 2016 (3-2) was hij trefzeker. Josef Šural is 28 jaar geworden.

De andere spelers in het busje waren Steven Caulker, Djalma Campos, Baiano, Papiss Cissé, Welinton en Isaac Sackey. Mogelijk zijn allebei de bestuurders van het busje in slaap gevallen tijdens de rit.

Kayseri deplasmanı dönüşü 7 futbolcumuzu taşıyan özel minibüsün yaptığı kazada ağır yaralanan Çek futbolcumuz Josef Sural Alanya Özel Anadolu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Başımız sağolsun. pic.twitter.com/DpHjP4xhnE

— Aytemiz Alanyaspor (@Alanyaspor) 29 april 2019