Clubicoon Edward Sturing topkandidaat voor trainerschap Vitesse
i

Erwin Spek/Soccrates

Clubicoon Edward Sturing topkandidaat voor trainerschap Vitesse

Trevor Wagener • 12:58, 30-11-2019 / Laatste Update: 15:28, 08-01-2024

Edward Sturing is bij Vitesse de topkandidaat voor de opvolging van Leonid Slutskiy. Het clubicoon beschikt over ervaring met interim-klussen. Hij heeft de eredivisionist 2 jaar geleden nog naar Europees voetbal geleid.

Bij Vitesse vindt spoedberaad plaats nu Slutskiy de handdoek heeft geworpen. Daarbij is het woord vooral aan technisch directeur Mohammed Allach. Die verklaart summier dat er 'intern beraad' is 'om zo snel mogelijk met een oplossing te komen'.

Vergaderen

Allach was vrijdagavond in Heerenveen. De td liet zich na afloop niet zien. Ook afgelopen week, met de crisis op het hoogtepunt, was hij onzichtbaar. Als aanhanger van het zogenaamde Peter Bosz-voetbal had hij wel de nodige kritiek op Slutskiy, maar die hield hij altijd binnen de club.

Slutskiy stapte op na de 3-2 nederlaag van Vitesse in Friesland. Hij besloot dat meteen na het duel in het Abe Lenstra Stadion. Daar evenaarde de Arnhemse club een negatief clubrecord. De Rus zat er al maanden op dood spoor. In de spelersgroep was er, volgens de geruchten, geen vertrouwen in de coach en zijn concept.

En nu?

Sturing zat vorig seizoen nog in de staf van Vitesse. Slutskiy maakte alleen helemaal geen gebruik van zijn kennis. Die koos daarna voor een functie in de opleiding. Slutskiy is nu opgestapt, maar Vitesse beschikt in de staf ook nog over de Russen Oleg Yarovinski en de broers Berezutskiy. Wat hun toekomst is, is nog niet bekend.