Clubloze Van Peppen had Europa League kunnen spelen: 'Ik kan mezelf wel slaan'
i

Pro Shots / Action Images

Clubloze Van Peppen had Europa League kunnen spelen: 'Ik kan mezelf wel slaan'

admin • 11:02, 14-09-2018 / Laatste Update: 04:42, 07-01-2024

Ard van Peppen heeft er deze zomer alles aan gedaan om een nieuwe club te vinden. De oud speler van ondermeer Excelsior en Roda JC zit sinds het einde van vorig seizoen zonder club, omdat Roda de ex-aanvoerder geen contract wilde aanbieden. Hij kreeg een aanbieding van het Luxemburgse Dudelange, maar Van Peppen bedankte. Dudelange speelt nu Europa League tegen ondermeer AC Milan!

''Ze spelen straks tegen AC Milan in San Siro. Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan'', aldus de 33-jarige back tegenover de Volkskrant. ''Anderzijds sta ik nog achter mijn beslissing om te wachten.''

Roda JC

Van Peppen kreeg geen vernieuwd contract nadat hij zijn basisplaats in Kerkrade verloor. ''Ik dacht nog van waarde te zijn met mijn ervaring. Kennelijk dacht de club daar anders over.'' Nog geen reden voor de linksback om zijn voetbalschoenen op te bergen. Spelers zonder club mogen namelijk ook buiten de transferperiodes om gewoon verkassen.

Onderzoek

De Volkskrant kwam vrijdagochtend met een artikel over werkloosheid onder voetballer. Volgens de krant zijn er momenteel 66 Nederlandse profvoetballers werkloos. Een paar bekende namen die momenteel zonder club zitten zijn: Terell Ondaan, Romeo Castelen, Dwight Tiendalli, Mounir El Hamdaoui, Bilal Ould-Chikh, Miquel Nelom, Ard van Peppen en Ruud Boymans.