Clubs werpen promotieplan NAC in de prullenbak: 'Volstrekt onacceptabel'
i

Pro Shots

Clubs werpen promotieplan NAC in de prullenbak: 'Volstrekt onacceptabel'

Martijn Baars • 13:55, 11-06-2016 / Laatste Update: 16:23, 05-01-2024

Het plan van NAC Breda om te strijden voor een eenmalige verruiming van de promotieregeling in de eerste divisie, is door andere clubs resoluut verworpen. Onder andere Sparta, Excelsior, VVV-Venlo en De Graafschap willen helemaal geen eenmalige verruiming, maar een structurele.

"Wij strijden al jaren voor een structurele verruiming van die promotieregeling", zegt Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt (foto) tegen VI. "Twee clubs die direct promoveren en één wellicht via de play-offs. Want dat is pas echt in het belang van het totale Nederlandse voetbal. Nu FC Twente naar de eerste divisie lijkt te gaan, wordt dit thema weer actueel. Maar het zou getuigen van ongekend opportunisme en het is voor Go Ahead en ook andere clubs volstrekt onacceptabel als de KNVB tot een eenmalige verruiming beslist."

Kampioenskandidaat nummer 1

Ook Lugts collega Manfred Laros van promovendus Sparta Rotterdam ziet geen heil in een tijdelijke verruiming. "Die verruiming had er allang moeten zijn. Dat roepen we al jaren. FC Twente is in de eerste divisie direct kampioenskandidaat nummer één. Wij proberen cluboverschrijdend te denken en een incidentele verruiming is niet in het belang van de eerste divisie. Twee directe promotieplaatsen, maar dan structureel. is dat wel. Daar blijven we dan ook voor strijden."