Coce snuivende Guerrero krijgt toch volledige schorsing
i

EPA

Coce snuivende Guerrero krijgt toch volledige schorsing

Martijn Baars • 21:25, 23-08-2018 / Laatste Update: 11:39, 05-01-2024

Paolo Guerrero leek er makkelijk vanaf te komen toen zijn dopingschorsing (tijdelijk) werd opgeheven. De sterspeler van Peru zag eind mei zijn schorsing worden opgeheven door een Zwitserse rechtbank. De overige maanden schorsing moet hij nu alsnog uitzitten, liet de FIFA weten.

Doordat de schorsing tijdelijk was opgeheven kon Guerrero toch meedoen aan het WK.

Cocaïne

De 34-jarige spits was geschorst nadat bij hem eind vorig jaar sporen van cocaïne aangetroffen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Argentinië.

Goed naar de straf kijken

Een rechter uit Zwitserland had de schorsing van het sporttribunaal CAS van 14 maanden voorlopig opgeheven om het vonnis beter te bestuderen. Daardoor kon Guerrero toch met zijn land deelnemen aan het WK in Rusland. Daar werd Peru in de groepsfase uitgeschakeld, maar Guerrero scoorde nog wel in de laatste poulewedstrijd tegen Australië (2-0 winst).

Kat in de zak

De 91-voudig international (36 goals) van Peru maakte vorige week transfervrij de overstap van Flamengo naar Internacional, maar zijn nieuwe club kan voorlopig nog geen beroep op hem doen. Guerrero moet nog 8 maanden van zijn schorsing uitzitten. Die loopt af in april 2019.