Cocu kan blij zijn: Derby County met debuterende Rooney langs Barnsley

BSR Agency

admin • 23:48, 02-01-2020 / Laatste Update: 22:52, 05-01-2024

Bij de wedstrijd Derby County-Barnsley was de debuterende Wayne Rooney de publiekstrekker van de avond. De Engelsman werd door Philip Cocu voor het eerst opgesteld en kreeg meteen de aanvoerdersband om zijn arm. Rooney was direct belangrijk bij de 2-1 overwinning.

De international liet meteen zien het voetballen niet verleerd te zijn en zorgde voor de assist van de 1-0. Jack Marriott verzilverde vlak voor rust de indraaiende vrije trap van hun nieuwe aanvoerder. Elliot Simões maakte er in de 50ste minuut 1-1 van.

Gelukkig voor Cocu hield zijn ploeg de punten wel gewoon in eigen huis. Slechts 7 minuten na de gelijkmaker zorgde Martyn Waghorn voor de 2-1. Daar bleef het ook bij en zo kan Rooney terugkijken op een geslaagd debuut bij zijn nieuwe club.