Cocu laat Rooney als aanvoerder debuteren voor Derby County
i

AFP

Cocu laat Rooney als aanvoerder debuteren voor Derby County

admin • 21:16, 02-01-2020 / Laatste Update: 03:15, 05-01-2024

Wayne Rooney debuteert vanavond als basisspeler bij Derby County in de thuiswedstrijd tegen Barnsley (aftrap 20.45 uur). Trainer Phillip Cocu heeft de 34-jarige Engelse voetballegende zelfs direct tot aanvoerder gebombardeerd.

Rooney traint al een tijdje mee bij Derby County en is sinds 1 januari ook speelgerechtigd voor de club in het Engelse Championship. Cocu zag geen redenen om Rooney lang te laten wachten op zijn debuut bij zijn nieuwe club. "Het is voor iedereen belangrijk dat hij zo snel mogelijk in het team wordt ingepast. Je moet heel blij zijn met een speler met de kwaliteiten, prestaties en ervaring van Rooney, dus ik heb geen bedenktijd nodig", aldus Cocu.

Dikke carrière

Rooney maakte sinds zijn profdebuut in 2002 de vijandige strafschopgebieden onveilig voor Everton, Manchester United, opnieuw Everton en DC United. Hij kwam 120 keer uit voor Engeland en maakte 53 goals voor de nationale ploeg.

Tekst loopt door onder de afbeelding.

©️ #DCFCvBFC pic.twitter.com/6bEsmshYtm

— Derby County (@dcfcofficial) 2 januari 2020

De weg omhoog vinden

Wayne Rooney mag meteen aan de bak. Derby County staat op de 17de plek in de Championship met 30 punten. Tegenstander Barnsley staat 23ste (van de 24 teams) met 21 punten. Op papier lijkt er dus wel wat mogelijk voor Rooney & Co!

 

🐏 The Rams line-up for #DCFCvBFC.

One enforced change to the starting line-up sees @WayneRooney make his Derby County debut. pic.twitter.com/pgdCtlmASB

— Derby County (@dcfcofficial) January 2, 2020