Daley Blind: 'Ik wacht op een goed moment om mijn verhaal te vertellen. Het hele verhaal'
i

BSR Agency

Daley Blind: 'Ik wacht op een goed moment om mijn verhaal te vertellen. Het hele verhaal'

Martijn Baars • 15:39, 21-12-2020 / Laatste Update: 06:23, 07-01-2024

Iedereen schrok zich rot toen Daley Blind tijdens een oefenwedstrijd met Ajax tegen Hertha BSC ineens in elkaar zakte. Na een ontstoken hartspier een jaar geleden, droeg hij sindsdien een kastje dat werkt als defribillator. Tijdens de wedstrijd ging die ineens af. Maar Blind zelf hebben we niet veel over die hele situatie gehoord. Waarom eigenlijk niet?

"Ik wacht op een goed moment om mijn verhaal te vertellen", zegt Blind in gesprek met Het Parool. "Het hele verhaal, hoe het echt is gegaan. Hoe ik me daarbij voelde. Het is beter om dat niet op te delen in brokjes voor verschillende media. Nu is het nog niet het juiste moment daarvoor. Misschien na mijn carrière. En moet ik het dan zelf schrijven, in mijn eigen woorden? Of moet ik dat samen met iemand doen? Daar denk ik over na. Ik hoop anderen die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt, met mijn verhaal steun te geven of te inspireren."

Stoppen met voetbal

Er was angst dat de hartproblemen einde carrière zouden betekenen voor Blind. Althans, dat kreeg hij veel te horen. "Maar ik luister vooral naar de mensen die mij dierbaar zijn: mijn vrouw, mijn familie, goede vrienden. Zij geven hun mening en laten soms hun gevoel spreken. Ook zij hebben angst. Maar wat ik ook beslis: ik voel dat ze achter me staan. Dit hoofdstuk is nog niet afgesloten, en misschien sluit het wel nooit, maar in mijn hoofd heb ik het een plek gegeven. Uiteindelijk speel ik nog steeds.”