Dani de Wit kijkt uit naar clash met Ajax: 'Willen ons meten'
i

Soccrates Images

Dani de Wit kijkt uit naar clash met Ajax: 'Willen ons meten'

admin • 18:20, 14-12-2019 / Laatste Update: 23:32, 05-01-2024

AZ haalde met Dani de Wit afgelopen zomer de opvolger in huis van de vertrokken Guus Til. De Wit liet Ajax na maar liefst 13 jaar achter zich en neemt het zondagmiddag op tegen zijn oude liefde. "Ik heb nog nooit tegen Ajax gespeeld, dus het is heel bijzonder," zegt De Wit in een interview met de NOS.

"Ajax is altijd wel dé favoriet," aldus De Wit. "Maar dit seizoen hebben wij al laten zien wat AZ kan en zijn tot veel in staat. In de Europa League, in de competitie en ook in de toppers tegen PSV en Feyenoord. Nu willen we ons graag meten met Ajax."

Titelstrijd?

AZ gaat lekker dit seizoen en kan zondag het gat op koploper Ajax verkleinen naar 0 punten. "We doen leuk mee, maar het seizoen duurt nog heel erg lang. We moeten het zien vast te houden. Zondag kunnen we een eerste stap zetten, willen graag gelijkkomen. Daarvoor moeten we zien te winnen."

De Wit geeft wel aan dat er bij de spelers nog geen sprake is van een titelstrijd. "Misschien is het anders als we zondag winnen. Dat sommige jongens er dan wel over beginnen. Maar voorlopig richten we ons gewoon op onszelf."

Eindelijk weer in Alkmaar

De spelers van AZ speelde hun laatste wedstrijd in het Afas Stadion op 25 juli in het EL-duel tegen BK Häcken. Een maand later kwam De Wit pas naar de Alkmaarders. "Het is mijn eerste keer in het stadion. En dan uitgerekend tegen Ajax. Voor mij persoonlijk wordt het een hele bijzondere wedstrijd."

Held Til

Afgelopen seizoen wist AZ in eigen huis te winnen van provinciegenoten Ajax. Guus Til maakte voor AZ uit de kluts de 1-0, wat ook de einduitslag bleef.