Daryl Janmaat duikt op bij ADO Den Haag
i

Action Images via Reuters

Daryl Janmaat duikt op bij ADO Den Haag

Martijn Baars • 11:44, 10-11-2020 / Laatste Update: 17:30, 07-01-2024

Daryl Janmaat gaat vanaf vrijdag meetrainen bij ADO Den Haag. De 31-jarige rechtsback uit Leidschendam is sinds 12 oktober transfervrij, nadat zijn contract bij het naar het Championship gedegradeerde Watford werd ontbonden.

Janmaat kampte al een tijdje met een vervelende knieblessure, maar daarvan is hij nu volledig gerevalideerd. Bij ADO Den Haag gaat de 34-voudig international de komende tijd kijken of hij fit genoeg is om een contract te tekenen bij de club waarmee hij in het betaalde voetbal debuteerde.

Carrière

Janmaat speelde in het seizoen 2007/08 met ADO in de 1e divisie en vertrok na dat jaar naar SC Heerenveen. Na 4 seizoenen in Friesland ging hij naar Feyenoord. Als speler van de club uit Rotterdam groeide hij uit tot international en dwong hij een transfer naar de Premier League af. In Engeland speelde hij voor Newcastle United en Watford.

Jaar geleden laatste wedstrijd

Afgelopen seizoen kwam Janmaat nog tot 8 wedstrijden in de Premier League. De laatste keer dat hij in een wedstrijd in actie kwam, is iets meer dan een jaar geleden. Op 8 november 2019 speelde hij 90 minuten in het Premier League-duel met Norwich City.