Davy Pröpper scoort eindelijk weer en bezorgt Brighton puntje

admin • 20:39, 08-12-2019 / Laatste Update: 08:07, 05-01-2024

Davy Pröpper heeft vanavond zijn 2e goal gemaakt namens Brighton & Hove Albion, dat voor eigen publiek met 2-2 gelijkspeelde tegen subtopper Wolverhampton Wanderers.

Pröpper pakte als speler van Vitesse (21 goals in 162 duels) en PSV (22 goals in 89 duels) regelmatig zijn doelpunten mee, maar de 28-jarige middenvelder uit Arnhem maakte vanavond in zijn 89ste wedstrijd voor Brighton & Hove Albion pas zijn 2e doelpunt voor de club.

Goal Pröpper

Wolverhampton Wanderers kwam in de 28ste minuut op voorsprong via Portugees international Diogo Jota, maar 8 minuten later stond het al 2-1 in het Amex Stadium door goals van de Franse spits Neal Maupay en Davy Pröpper. Brighton slaagde er niet in die voorsprong mee de rust in te nemen, want in de 44ste was het Jota die zijn 2e goal maakte.

Stuntploeg

Wolverhampton Wanderers blijft 6e in de Premier League. De ploeg van de Portugese succescoach Nuno Espírito Santo heeft net als Manchester United 24 punten na 16 duels en staat een puntje boven Tottenham Hotspur. Wolves plaatste zich ook al voor de knock-outfase van de Europa League.

Brighton & Hove Albion staat twaalfde met 19 punten, net zoveel als Arsenal.