Deze dikke straffen wil de KNVB uit gaan delen als je vuurwerk op tribunes afsteekt
i

Pro Shots / Kay Int Veen

Deze dikke straffen wil de KNVB uit gaan delen als je vuurwerk op tribunes afsteekt

admin • 14:05, 03-11-2018 / Laatste Update: 14:22, 08-01-2024

De KNVB is helemaal klaar met voetbalsupporters die vuurwerk afsteken op de tribunes. De voetbalbond heeft afspraken gemaakt met de politie, het Openbaar Ministerie (OM), gemeenten en het ministerie van Jusitie en Veiligheid om vuurwerk op de tribunes keihard aan te pakken, schrijft de NOS.

"Heel vaak werd het nog afgedaan met een lokaal stadionverbond", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken Betaald Voetbal bij de KNVB in het NOS Radio 1 Journaal. Daar gaat verandering aan komen als het aan Bluyssen ligt.

In november begint de campagne om al het vuurwerk van de tribunes te verbannen. "We gaan afspreken dat als er vuurwerk aan de poort van het stadion wordt aangetroffen, dat het gelijk wordt afgedaan via het strafrecht."

Stadionverbod

En dat is nog niet alles. Want als je wordt gepakt, kom je daarna nergens meer een stadion in. "Daarnaast krijgt iedereen direct een landelijke stadionverbod."

En de sfeeracties dan?!

Gelukkig mogen er van de KNVB nog wel gewoon sfeeracties met vuurwerk worden georganiseerd. Dus niet ál het vuurwerk wordt uit de stadions verbannen. Alleen als het door een professionele organisatie wordt geregeld, mag het vuurwerk worden afgestoken.