Doan plaatst zich met Japan voor finale Azië Cup

admin • 18:00, 28-01-2019 / Laatste Update: 04:52, 06-01-2024

FC Groningen moet Ritsu Doan nog iets langer missen. De middenvelder plaatste zich maandag met Japan voor de finale van de Azië Cup. Het Iran van oud-AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh werd met 3-0 verslagen.

Yuya Osako, aanvaller van Werder Bremen, was de grote man aan Japanse zijde. Hij was in de 56ste en 67ste minuut trefzeker. Bij zijn eerste treffer profiteerde hij van het feit dat de Iraanse defensie dacht dat er voor een overtreding was gefloten. Takumi Minamino bleef echter op de been en legde bal op het hoofd van Osaka. Ruim 10 minuten later mocht Osako vanaf de strafschopstip aanleggen na een Iraanse handsbal.

In de 91ste minuut bepaalde Genki Haraguchi de eindstand ook nog op 3-0. Japan mag het in het finale opnemen tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Qatar en thuisland de Verenigde Arabische Emiraten.