Docu over overleden vrouw Rio Ferdinand laat heel Engeland huilen

Docu over overleden vrouw Rio Ferdinand laat heel Engeland huilen

admin • 12:53, 29-03-2017 / Laatste Update: 19:53, 05-01-2024

De gisteravond uitgezonden BBC-documentaire over Rio Ferdinand heeft veel losgemaakt op social media. In het emotionele Being mum and dad gaf de voormalig aanvoerder van het Engelse elftal inzicht in zijn leven zonder zijn in 2015 overleden vrouw Rebecca.

Rebecca stierf 2 jaar gelden aan borstkanker. De nu 38-jarige Ferdinand bleef alleen achter met 3 kleine kinderen. In de documentaire volgt de BBC hem onder meer als hij lotgenoten en therapeuten ontmoet. Met als doel een manier te vinden om met het verlies om te gaan. Want alleen ging het niet.

'Niet alle antwoorden'

,,Het is moeilijk om er opeens alleen voor te staan", vertelt hij emotioneel over zijn leven als weduwnaar met zijn kinderen Lorenz (11), Tate (9) en Tia (5). ,,Ik heb niet alle antwoorden voor de kinderen. En dat is angstaanjagend."

Zorgen

"Ze zeggen er niet veel over uit zichzelf en dat maakt het extra moeilijk", vervolgt hij. "Ik maak me zo veel zorgen om hen, zeker over de jongens want ik krijg niets uit hen. Je vraagt je de hele tijd af: Wat denken ze? Maken ze zich zorgen? Zijn ze oké? Zijn ze ongelukkig? Maar tegelijk wil ik hen niet afschrikken met mijn zorgen."

Kijkers uiten op social media massaal hun respect voor de oud-speler van Manchester United. De steunbetuigingen met #BeingMumAndDad stromen binnen.

My documentary Rio Ferdinand: Being Mum and Dad will be on @bbcone tonight at 9pm… Thanks for all your messages & unconditional support!

Een bericht gedeeld door Rio Ferdinand (@rioferdy5) op

hard to watch #BeingMumAndDad great role model @rioferdy5 ❤️

— santi gomes (@agomes_47) March 28, 2017