Domme Viergever: 'Als we de beker winnen dan ben ik even blij'
i

Pro Shots

Domme Viergever: 'Als we de beker winnen dan ben ik even blij'

admin • 02:01, 12-05-2017 / Laatste Update: 05:36, 07-01-2024

Nick Viergever baalt goed van z'n domme rode kaart in Lyon. De verdediger mist daardoor de historische finale van Ajax in Stockholm. "Je speelt niet veel finales en als je dan geschorst bent, is dat extra zuur", zei hij na afloop voor de camera's van RTL7.

Viergever snapt helemaal dat hij 2 keer geel kreeg. "De eerste gele kaart was dom en de tweede moest ik denk ik wel pakken. Dat was ook wel een terechte kaart."

Geknokt

Dus zag Viergever vanuit de kleedkamer hoe de andere 10 Ajacieden knokten voor de finale. "Persoonlijk is het balen, maar ik ben gewoon trots op hoe we dit seizoen hebben gedaan. Ik kan er niets anders van maken. Als we de beker winnen dan ben ik even blij."

Billenknijpen

Billenknijpen. Dat is waar Ajax voor zorgde. Volgens Viergever speelde zijn ploeg alleen de eerste 40 minuten goed. "We kregen veel kansen en dan moet je 2-0 maken. Uit het niets kregen we 2 goals voor rust tegen. De tweede helft hadden we ook gewoon een goal moeten maken, we hadden kans zat. Als daarna dan nog de 3-1 valt dan is het echt billenknijpen."

[poules_game teasertext="" team="ajax" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]