Dost scoort weer en is belangrijk voor Eintracht

EPA

admin • 19:09, 18-01-2020 / Laatste Update: 05:53, 08-01-2024

Het 1e doelpunt van de Duitse zaterdag kwam op naam van Bas Dost te staan. De 30-jarige spits tekende voor de winterstop voor het laatste Bundesliga-uitdoelpunt van het kalenderjaar 2019 en zorgde op bezoek bij Hoffenheim voor de eerste uittreffer van 2020.

Met een goede loopactie naar de 1e paal rondde Dost in de 18e minuut een voorzet van Mijat Gacinovic perfect af. Hoffenheim, dat in de winterstop oefende tegen Feyenoord (2-3 nederlaag) en ADO Den Haag (1-2 nederlaag) deed vlak na rust iets terug via Konstantinos Stafylidis, maar Dost’ ploeggenoot Timothy Chandler zorgde een kwartier later weer voor de voorsprong en de winst.

Dost staat nu op 5 goals in 12 wedstrijden dit seizoen, waarin hij niet alle potjes 90 minuten op het veld stond.

Boëtius

Jean-Paul Boëtius had met Mainz tegen Freiburg een minder geslaagde middag. Na 45 minuten spelen keek de nummer 15 van de Bundesliga al tegen een 0-2 achterstand aan. Jean-Philippe Mateta bracht in de slotfase de spanning in de wedstrijd terug, maar daarna werd er niet meer gescoord. Boëtius speelde de hele wedstrijd mee, Jeremiah St. Juste zat op de bank.